Nosturimme on melkein 30 vuotta vanha. Miten voimme selvittää sen jäljellä olevan käyttöiän?

Nosturianalyysissä arvioidaan nosturisi senhetkinen kunto ja jäljellä oleva käyttöikä. Konecranes-asiantuntijoiden tiimi kerää tietoa ja tekee yksityiskohtaisen tarkastuksen, räätälöidyt laskennat ja suunnitteluanalyysin. Kattava raportointi ja asiantunteva konsultointimme auttavat sinua etenemään laitteiden korjauksissa, modernisoinneissa ja vaihdoissa.

how_much_time_is_left.jpg

Onko silmämääräinen tarkastus ainut keino nähdä köyden sisään?

Teräsköysissä voi olla jopa satoja yksittäisiä lankoja. Köyden ulkopinnan katkenneet säikeet voidaan havaita silmämääräisissä tarkastuksissa, mutta köyden ytimen ja sisäosan säikeiden kuntoa ei voi nähdä paljaalla silmällä. RopeQ-köysitarkastuksessa yhdistyvät silmämääräinen ja magneettinen tarkastusmenetelmä, ja siinä arvioidaan köyden ulkopinnan lisäksi näkymättömissä olevien sisäisten lankojen, säikeiden ja ytimen kunto. Tietojen avulla voidaan arvioida, voiko teräsköyden käyttöä jatkaa turvallisesti.

wire_rope.jpg

Olen kuullut rasitushalkeamista, jotka johtavat vaihteiston vikaantumiseen. Miten voin arvioida nostureideni toimintakunnon?

Vaihdetarkastuksessa tutkitaan sisäkomponentteja, joita ei yleensä arvioida määräaikaistarkastuksissa. Tarkastamme hammaspyörät, laakerit, akselit ja lukitukset silmämääräisesti endoskoopilla ja laadimme öljyanalyysin. Joissain tilanteissa suosittelemme, että vaihdelaatikko puretaan, ja vaihteille ja muille sisäkomponenteille tehdään tarkastus ainetta rikkomattomalla menetelmällä.

hoist_gears.jpg

Pyörämme kuluvat liikaa ja nosturi jumiutuu kiskoille. Mitä voin tehdä?

Kiskosi eivät ehkä ole niin suorat kuin luulet. RailQ™-ratamittauksessa käytetään kauko-ohjattua robottia, jonka avulla mitataan tarkasti nosturikiskojesi suuntaus. RailQ mittaa jännevälit, suoruuden, korot ja korkeuserot, ja tuloksena saat helppolukuisen raportin, jonka kolmiulotteiset kuvat havainnollistavat kiskojen ongelma-alueet. Asiantuntijat käyvät tiedot läpi ja suosittelevat korjaustoimenpiteitä. Kun yhdistät RailQ-ratamittauksen ja CraneQ nosturigeometrian analyysipalvelun ™, saat lisätietoja nosturisi pyörien, ohjainrullien ja muiden komponenttien kohdistuksesta.

wheel_wear.jpg

Miten voimme parantaa nosturihenkilöstömme turvallisuutta ja taitotasoa?

Tutkimusten mukaan nosturionnettomuudet aiheutuvat usein inhimillisistä virheistä. Konecranes Nosturin käyttäjäkoulutus auttaa vähentämään virheitä ja opettaa taitoja välttää mahdolliset virheellisestä käytöstä johtuvat henkilövahingot. Koulutus voidaan järjestää toimipaikassasi tai Konecranes-koulutuskeskuksessa.

crane_operators.jpg

Meillä on käytössä kunnossapitosuunnitelma, mutta onko meiltä jäänyt jotain tärkeää huomaamatta?

Kunnossapidon MAP-analyysi on perinpohjainen tutkimus yrityksesi tarkastusmenetelmistä ja dokumentoinnista, ennakoivan kunnossapidon ohjelmasta, korjausprosesseista ja käyttäjän turvallisuudesta. Konecranes-ammattilaiset kiertävät toimipaikallasi, tekevät muistiinpanoja ja keräävät tietoja keskustellen nimettyjen nosturinkäyttäjien ja muun henkilöstön kanssa. Toimitamme sinulle yhteenvedon kaikista paljastuneista turvallisuusongelmista, jotka saattavat vaatia välittömiä toimia. Lisäksi saat loppuraportin toimintasuunnitelmien pohjaksi.

maintenance_program.jpg