You are here

Konecranes sai RTG-nostureiden jatkotilauksen yhdysvaltalaiselta CSX Intermodal Terminals, Inc. kuljetusyritykseltä

Konecranes sai elokuussa 2013 RTG-nostureiden jatkotilauksen yhdysvaltalaiselta CSX Intermodal Terminals -kuljetusyritykseltä. Tilaus sisältää neljä Konecranes RTG-nosturia ja lisäksi option yhdelle. Kyseessä on toinen Konecranes RTG-toimitus CSX Intermodal Terminalsille; edellinen kolmen RTG-nosturin tilaus tehtiin viime vuoden kesäkuussa. Nyt tilatut nosturit toimitetaan kahteen CSX Intermodal Terminalsin operoimaan toimipaikkaan: kolme RTG:tä Valleyfieldiin, Kanadaan ja yksi Chicagoon. Kaikki neljä nosturia toimitetaan ennen lokakuuta 2014. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

CSX Intermodal Terminals, Inc., CSX Corporationin tytäryhtiö Jacksonvillessa, Floridassa, on yksi Yhdysvaltain johtavista intermodaalikuljetusyrityksistä, joka tarjoaa juna-auto-juna siirtokuormauspalveluita. Yrityksellä on yli 30 terminaalia Yhdysvaltojen itäosissa ja Kanadassa. 

“Hyvä, läheinen yhteistyö asiakkaan kanssa on tuottanut tulosta ja johtanut uuteen tärkeään tilaukseen”, sanoo Jost Dämmgen, myyntipäällikkö, Konecranes Satamanosturit. “Konecranes RTG-nostureissa on useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka parantavat merkittävästi nostureiden suorituskykyä ja luotettavuutta ja pienentävät samalla huoltokustannuksia.”

Paikallinen Konecranes-huolto on tärkeä osa näiden kahden yrityksen yhteistyötä. Konecranes hoitaa paikan päälle huoltoteknikot ja varaosat, joiden avulla konttien käsittely sujuu keskeytyksettä.

Konecranes RTG-nostureita käytetään konttien pinoamiseen ja siirtämiseen rautateiltä rekkoihin ja päinvastoin. Nosturit on varustettu viimeisimmällä, konttipihoille soveltuvalla DGPS-tekniikalla. Nostureissa on Autosteering-ominaisuus, joka pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena ja siten parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta. RTG-nostureiden nostokapasiteetti on 50 tonnia, ja ne voivat pinota yksi yli kolmen konttia.

RTG-nostureiden lisäksi Konecranes toimittaa CSX Intermodal Terminalsille kaksi konttikurottajaa, joita käytetään konttien käsittelyyn kahdella ensimmäisellä ratakiskolla. CSX Intermodal Terminals tilasi lisää konttikurottajia todettuaan laitteet erittäin luotettaviksi ja muita vastaavia laitteita tuottavammiksi.

Lisätietoja:
Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Satamanosturit, Konecranes
Sähköposti: tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2662

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
E-mail: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2050

Tämä lehdistötiedote ja ladattava kuva löytyvät www-sivuiltamme osoitteesta www.konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2012 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 170 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 900 työntekijää ja 626 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).