You are here

Konecranes toimittaa RTG-nostureita ja suurimmat STS-nosturit Houstonin satamaan

Konecranes sai toukokuussa 2013 yhdysvaltalaiselta Port of Houston Authoritylta (PHA) 56 miljoonan dollarin (43 miljoonan euron) arvoisen tilauksen. Tilaus sisältää neljä Super Post Panamax -luokan satamanosturia (STS) ja kolme kumipyöräkonttinosturia (RTG). Tilatut nosturit ovat suurimmat koskaan valmistetut Konecranes STS -nosturit. STS-nosturit toimitetaan PHA:n Barbours Cut -terminaaliin vuoden 2014 lopulla, ja RTG-nosturit toimitetaan Bayport-terminaaliin keväällä 2014.

PHA on Meksikonlahden suurin konttisatama. Sen vastuulla ovat Houston Ship Channel -kanavan varrella sijaitsevat matkustajaterminaali ja kahdeksan rahtiterminaalia, joissa käsitellään vuosittain miljoonia tonneja rahtia. Konecranes toimitti PHA:lle ensimmäiset RTG-nosturit vuonna 2003. Tällä hetkellä PHA:lla on yhteensä 49 Konecranes RTG-nosturia.

”Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Konecranes-konsernin kanssa”, sanoo Roger Guenther, Deputy Executive Director, Operations, Port Authority. ”Odotamme nostureiden korkean laadun ja tuottavuuden olevan korkealla tasolla vuosikymmenien ajan.”

”Olemme tehneet paljon töitä asiakkaidemme kanssa nostaaksemme laitteidemme toimintavarmuuden yli toimialan keskiarvon. Olemme erittäin tyytyväisiä, että PHA valitsi Konecranes-nosturit”, sanoo Juha Aatola, johtaja, Konecranes STS -nosturit.

Kontinkäsittelyn 1970-luvulla aloittaneesta Barbours Cutista on tullut yksi Meksikonlahden tärkeimmistä konttiterminaaleista. Terminaalissa on tällä hetkellä meneillään laaja modernisointiprojekti, joka tehostaa entisestään terminaalin kontin- ja rahdinkäsittelyä.

Tammikuussa 2007 avattu Bayport-terminaali on Yhdysvaltojen Meksikonlahden alueen modernein ja ympäristöystävällisin konttiterminaali. Modernisointiprojektin valmistuttua huipputeknologiaa hyödyntävässä terminaalissa on seitsemän konttilaituria, joiden käsittelykapasiteetti on 2,3 miljoonaa TEUta vuodessa.

Tilatut STS-nosturit ovat puoliautomaattisia, ja niissä on Konecranes AC -taajuusmuuttajat. Niistä löytyvät myös uusimmat ominaisuudet, kuten kontin nostamista ohjaava Ship Profiling -järjestelmä,  sähkömekaaninen Trim/List/Skew-järjestelmä, jonka avulla konttitarttujan asentoa voi muuttaa eri suuntiin sekä ekotehokkuutta parantavat LED-valot. Nosturit voivat palvella Super Post Panamax -luokan konttialuksia, joihin mahtuu 22 konttia rinnakkain. Nostureiden nostokapasiteetti on 66 tonnia ja ulottuvuus 64 metriä, ja ne voivat nostaa enimmillään kaksi konttia kerrallaan.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Satamanosturit
Sähköposti: tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2662

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja

Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote ja kuva löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta www.konecranes.com.

Kuvateksti: Tilatut Konecranes STS –nosturit ovat hyvin samanlaisia kuin Savannahin satamassa toimivat.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2012 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 170 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 100 työntekijää ja 626 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V).