You are here

Konecranes Agilon voitti “Red DotProduct Design 2014” -palkinnon

Konecranes on palkittu “Red Dot: Product Design 2014”-palkinnolla. Palkinto myönnettiin Agilon-materiaalinhallintaratkaisulle sen muotoilun laadusta. Red Dot on kansainvälinen muotoilupalkinto, jonka on luonut saksalainen Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Red Dot on yksi halutuimmista erinomaisen muotoilun laatumerkeistä maailmanlaajuisesti.

“Olemme todella ylpeitä Agilonin saamasta Red Dot -palkinnosta”, sanoo Johannes Tarkiainen, Industrial Design Manager, Konecranes. “Modernin ja harmonisen ulkonäön lisäksi Agilonin käyttökokemus on vaikuttava: käyttäjä kokee luovan ja monialaisen suunnittelutyön tulokset.”

Patentoitu Agilon-materiaalinhallintaratkaisu on hyvä esimerkki älykkäästä materiaalinhallinnasta ja menestyksekkäästä suunnittelusta.
Agilon-materiaalinhallintaratkaisu koostuu verkkoportaalista, hyllyjärjestelmästä ja sen sisällä liikkuvasta robotista, joka noutaa tarvittavat osat käyttäjän antaman noutokutsun perusteella, ja tuo ne suoraan käyttöpisteelle.

Selkeä käyttöliittymä kertoo tuotteiden saatavuuden ja näyttää tarvittavan tuotteen kuvan. Agilonia voi hyödyntää satojen, jopa tuhansien eri komponenttien varastoimiseen ja reaaliaikainen tieto näistä voidaan jakaa verkkoportaalin kautta joustavasti toimitusketjun eri toimijoille.

Vuonna 2013 Konecranes palkittiin “Red Dot Award: Product Design 2013” -palkinnolla sähköisten, useammalla eri tuotemerkillä myytävien ketjunostinten sarjastaan.

Red Dot -muotoilupalkinto perustettiin vuonna 1955. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 4 815 ehdotusta 53 maasta. Vain parhaat tuotteet saivat halutun palkinnon erinomaisesta laadustaan.

Lisätietoja:
Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Sähköposti: mikael.wegmuller@konecranes.com tai puhelin 020 427 2008

Johannes Tarkiainen, Industrial Design Manager
Sähköposti: Johannes.tarkiainen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2128

Tämä lehdistötiedote ja ladattava kuva löytyvät www-sivuiltamme osoitteesta www.konecranes.com.

Kuvateksti:
Konecranes’ Agilon voitti ”Red Dot Award: Product Design 2014”-palkinnon.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 800 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

Press images

Download high resolution image
Download high resolution image
Download high resolution image