You are here

Konecranes ja tanskalainen jälleenmyyjä toimittivat maailman vahvimman konttikurottajan

Tanskalainen Konecranes-jälleenmyyjä NC Nielsen toimitti 11. kesäkuuta Esbjergissä sijaitsevalle Jutlandia Terminal -terminaalille konttikurottajan, jonka nostokapasiteetti on 100 tonnia. Terminaali käyttää konttikurottajaa tuulivoimaloiden siipien ja osien käsittelyyn ja kuljettamiseen.

NC Nielsen räätälöi laitteen vakio Konecranes-konttikurottajasta. Vahvassa laitteessa on yhdeksän metrin akseliväli, ja se on varustettu nostokoukulla ja taittuvilla, hydraulisesti tuetuilla pyörillä, joiden ansiosta laite pystyy käsittelemään äärimmäisiä 100 tonnin kuormia. Useimmat teollisessa käytössä olevat 100 tonnin konttikurottajat työskentelevät tuulivoimalateollisuudessa, jossa yksi siipi voi painaa jopa 96 tonnia.

Kesäkuussa toimitettu konttikurottaja tehtiin asiakkaan määrittelyn mukaisesti. Aiemmin on tehty kolme nostokapasiteetiltaan 100 tonnin konttikurottajaa: näistä kaksi toimitettiin tanskalaiselle Blue Water Shippingille Esbjergiin ja Aarhusiin. Kolmas toimitettiin Per Aarsleffille Beirutiin, Libanoniin sataman laajennustyömaalle käsittelemään 100 tonnin betonielementtejä.

Per Jensen, Terminal & Stevedoring Manager, Blue Water Shipping, sanoo: “Tuulivoimaloiden asennus teollisessa mittakaavassa on haastavaa työtä, jossa luotettavat laitteet ovat avainasemassa. 100 tonnin Konecranes-konttikurottajan avulla asensimme ja toimitimme tuulivoimalat ennätysajassa.”

LISÄTETOJA, KONECRANES
Lars Fredin, Vice-President and Head of Business Unit Lift Trucks
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sweden
Sähköposti:
lars.fredin@konecranes.com tai puhelin +46 76 770 71 00

Patrik Lundbäck, General Sales and Marketing Director, Lift Trucks
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sweden
Sähköposti:
patrik.lundback@konecranes.com tai puhelin: +46 70 649 23 22

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 900 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).