You are here

Automatisoidun konttienkäsittelyn seuraava sukupolvi vihittiin käyttöön Indonesiassa

Perjantaiaamuna 22.5.2015 Indonesian presidentti ja joukko arvovaltaisia viranomaisia vihkivät käyttöön Lamong Bayn terminaalin Surabayassa, Itä-Jaavalla Indonesiassa. Kyseessä oli historiallinen hetki Indonesialle, jolle terminaalin käyttöönotto oli maan kuljetusalaa koskevan kehitysohjelman merkittävä virstanpylväs. Ohjelman on tarkoitus tehostaa tavaroiden kuljettamista maan monia vesiväyliä pitkin. Konecranes toimitti Lamong Bayn terminaalin automatisoidun konttienkäsittelyjärjestelmän.

Nyt käyttöönotettu Lamong Bayn terminaali on Indonesian valtion omistaman PT Pelabuhan Indonesia III (Persero) ("Pelindo III) -terminaalioperaattorin merkittävin osa. Terminaalin automatisoitu Konecranes-konttienkäsittelyjärjestelmä koostuu 20 automaattisesta pinoamisnosturista (ASC) ja etäohjausasemista (ROS) sekä niihin liittyvästä konttipihan infrastruktuurista. Konecranes on toimittanut terminaalille myös kymmenen STS (Ship-to-Shore) -nosturia ja viisi konttilukkia. Automatisoitujen kontinkäsittelylaitteiden luovutus edistyy sujuvasti. Paikan päällä on tarjolla Konecranes-asiantuntijatukea.

"Lamong Bayn terminaali on seuraavan sukupolven konttiterminaali. Automatisoidun Konecranes-konttienkäsittelyjärjestelmän luotettavuuden, tuottavuuden, ennustettavuuden ja turvallisuuden ansiosta pystymme tarjoamaan sataman asiakkaille keskeytymätöntä ja luotettavaa konttien käsittelyä. Tämä on tärkeää, kun rakennamme menestyksekästä liiketoimintaa Indonesiassa ja Kaakkois-Aasiassa," toteaa President Director Prasetyadi, Pelindo III.

Seuraavan sukupolven konttiterminaali

Lamong Bayn terminaalin automatisoidussa konttienkäsittelyjärjestelmässä on useita teknologisia parannuksia, kuten entistä vahvempi varajärjestelmä sekä aiempaa kehittyneemmät etäohjausasemat (ROS) ja graafinen käyttöliittymä (GUI).

Merkittävintä on kuitenkin ainutlaatuisen aktiivisen Konecranes-kuormanhallintajärjestelmän uusi ominaisuus, joka havaitsee kontit ja niiden profiilin erittäin tarkasti. Mitä lähempänä kohdetta kontti on, sitä tarkemmaksi profiili muuttuu. Pölyn, sumun kaltaisten tekijöiden vaikutukset on minimoitu. Järjestelmä havaitsee lähellä olevat konttipinot kuorman näkökulmasta ja pystyy ohjaamaan ajon sujuvasti niiden välistä. Automatisoitu konttienkäsittely tulee tarkemmaksi ja ennustettavammaksi.

Kokonaisuus hallinnassa

Konecranes on suunnitellut ja valmistanut kaikki Lamong Bayn terminaalin automatisoidun konttienkäsittelyjärjestelmän tärkeimmät osat: niin ASC-nostureiden konttien heilumista ehkäisevän aktiivisen kuormanhallintajärjestelmän kuin automaatiotekniikan ja -ohjelmistot sekä etäohjausasemien graafiset käyttöliittymät.

Pekka Lundmark, toimitusjohtaja, Konecranes, osallistui terminaalin käyttöönottotilaisuuteen. "Tämä on merkittävä päivä sekä yrityksellemme että Indonesialle. Lamong Bayn terminaalin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta, ja uskon, että terminaalin menestys jatkuu pitkään," Lundmark sanoi.

Lisätietoja:

http://lamong.konecranes.com/en

Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, satamanosturit
Sähköposti tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puh +358 20 427 2662

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Kuvateksti
Lamong Bay -terminaalin etäohjausasema, josta etäkäyttäjä ohjaa trukkien lastaamista ja purkamista turvallisesti ja tehokkaasti.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).