You are here

Konecranes Agilon voitti Laatuinnovaatio 2014 -palkinnon

Konecranes Agilon -materiaalinhallintaratkaisu on voittanut Laatuinnovaatio-palkinnon suurten yritysten sarjassa Suomen Laatukeskuksen järjestämässä kilpailussa. Agilon tuo teollisen internetin materiaalinhallintaan ja on uusi, joustava tapa hallinnoida materiaali- ja tietovirtoja.

Vuonna 2013 markkinoille tuotu Agilon on innovatiivinen materiaalin varastointi- ja hallintajärjestelmä, joka automaattisesti varastoi, keräilee ja täydentää tavaroita 25 kg:n painoon asti. Agilon käyttää robottia komponenttien siirtoon. Varastosaldot pysyvät ajan tasalla, ja oikeat komponentit löytävät tiensä oikeisiin paikkoihin, oikeaan aikaan. Näin sekä tuottavuus että työtyytyväisyys paranevat.

Vuonna 2014 Agilon palkittiin myös “Red Dot: Product Design 2014”-palkinnolla muotoilunsa laadusta ja Fennia Prize 2014 -kunniamaininnalla innovatiivisesta ja vastuullisesta muotoilustaan.

Vuoden Laatuinnovaatio -palkintokilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2007 alkaen. Kilpailu alkoi Suomen kansallisena kilpailuna, mutta on se jälkeen kasvanut ja laajentunut kansainväliseksi tapahtumaksi. Sen tarkoituksena on lisätä innovaatioiden määrää ja laatua. Kilpailun järjestää Suomen Laatukeskus, joka on kansallinen, voittoa tuottamaton, toiminnan parantamiselle omistautunut organisaatio.

Voittajien kunniakirjat on allekirjoittanut Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kunniakirjat ovat tunnustuksen ja näkyvyyden vahva symboli.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Tapani Tilus, johtaja, Agilon
Sähköposti: tapani.tilus@konecranes.com tai puhelin 040 716 7181

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).