You are here

Konecranes isännöi toista Hackathon-tapahtumaansa Suomessa

Konecranes isännöi IndustryHack Hackathon -tapahtumaa Hyvinkäällä 4.-6. syyskuuta toista kertaa. Tapahtuman aikana 12 tiimillä on 48 tuntia aikaa kehittää uusia sovelluksia ja palveluita “Digitaaliset huollon palvelut” -teeman ympärille. Konecranes haastaa tiimit miettimään uusien työkalujen ja datan hyödyntämiskeinoja, jotta huoltokäynneistä saataisiin koko huoltoprosessia optimoimalla mahdollisimman sujuvia ja tehokkaita. Hackathon-tapahtuma yhdistää koodaajien ja suunnittelijoiden osaamisen ja innostuksen sekä Konecranes-asiantuntijoiden teknisen ja liiketoiminnallisen osaamisen.

Helmikuun alussa järjestetty ensimmäinen Konecranes Hackathon -tapahtuma onnistui erinomaisesti ja tuotti useita arvokkaita, käyttökelpoisia ideoita. Yksi ensimmäisen tapahtuman päätavoitteista oli nähdä, voivatko ulkopuoliset suunnittelijat hyödyntää jo olemassa olevia, tietoa kerääviä, käsitteleviä ja siirtäviä Konecranes- rajapintoja pohjana uusien ratkaisujen ja palveluiden kehittämisessä.

“Ensimmäisen Hackathon-tapahtuman jälkeen olemme useita kertoja keskustelleet yhteistyömahdollisuuksista mukana olleiden yritysten kanssa. Nämä keskustelut ovat tuoneet paljon uusia näkemyksiä startup- ja PK-yritysten mahdollisuuksista teollisen internetin saralla. Kaksi joukkueista on jatkokehittänyt Hackathon-tapahtumassa esitettyjä ideoita. Yksi ensimmäiseen tapahtumaan osallistuneista yrityksistä on nykyään tärkeä yhteistyökumppani Konecranes-tuotekehitysprojekteissa. Olemme myös palkanneet yhden ensimmäisen tapahtuman osallistujista,” kertoo Lasse Eriksson, Program manager, Konecranes.

“Ensimmäisen Hackathon-tapahtuman hyvien kokemusten rohkaisemina päätimme jatkaa onnistunutta formaattia, joka tuo yhteen koodaajat, aloittelevat yritykset ja suuremmat teollisuusyritykset. Tällä kertaa keskitymme kuitenkin nosturien kunnossapitoon”, sanoo Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes. ”Etsimme tapoja uudistaa koko kunnossapitoprosessia ja kehittää täysin uudenlaisia asiakaskokemuksia. Toivomme, että voimme yhdessä tiimien kanssa luoda unohtumattoman tapahtuman, ja saamme demovaiheessa nähdä monta mahtavaa ideaa.”

Tulokset esitellään tuomaristolle tapahtuman päätteeksi sunnuntai-iltapäivällä, ja paras innovaatio palkitaan.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Juha Pankakoski, Chief Digital Officer
Sähköposti: juha.pankakoski@konecranes.com tai puhelin 020 427 2090

Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Sähköposti: mikael.wegmuller@konecranes.com tai puhelin 020 427 2008

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Lisätietoja Hackathon-tapahtumasta: www.konecranes.com/hackathon.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).