You are here

Konecranes on saanut kahden ison raskasnosturin tilauksen SSAB Europelta

Konecranes sai toukokuussa 2015 kahden raskasnosturin tilauksen SSAB Europelta. Nosturit toimitetaan SSAB:n Raahen tehtaalle huhti–toukokuussa 2016. Nostokapasiteetiltaan 32–140 tonnin nosturit korvaavat vanhat nosturit.

SSAB on pitkälle erikoistunut, maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö. Yritys on maailmanmarkkinoiden johtava tuottaja AHSS-teräksissä (Advanced High Strength Steels), Q&T-teräksissä (Quenched & Tempered) eli karkaistuissa ja päästetyissä teräksissä, nauha-, kvarttolevy- ja putkituotteissa sekä rakentamisen ratkaisuissa. SSAB Europe, yksi SSAB:n viidestä divisioonasta, on johtava korkealaatuisten nauha-, kvarttolevy- ja putkituotteiden valmistaja.

Sulatettua terästä käsittelevä, nostokapasiteetiltaan 140/32 tonnin nosturi asennetaan seostushalliin ja toinen, teräsaihioita käsittelevä raskasnosturi, jonka nostokapasiteetti on 50 tonnia, asennetaan jäähdytyshalliin. Molemmissa nostureissa on älytoimintoja, kuten maaliinajo-toiminto, jonka ansiosta nosturi vie yhtä painiketta painamalla aihiot ennalta asetettuihin kohdepaikkoihin. Heilunnanestojärjestelmä taas rajoittaa kuorman heilumista ohjaamalla sillan ja vaunun kiihtyvyys- ja hidastuvuusastetta.

Seostushallin nosturissa on nosturin käyttäjän etäohjausasema, jonka avulla käyttäjä voi kameranäkymien avulla ohjata nosturia ohjaushuoneen näyttöjen kautta ilman, että hän näkee nosturia fyysisesti.

Molemmissa nostureissa on myös Konecranes TRUCONNECT® Etävalvonta- ja Raportointijärjestelmä, jonka kautta asiakkaat saavat tietoa nosturin todellisesta käytöstä. Järjestelmän keräämien tietojen avulla asiakkaat voivat tehdä perusteltuja päätöksiä laitteiden kunnossapitoinvestoinneista ja tuottavuudesta.

Lisätietoja:
Lehdistö
Markku Saarinen, johtaja, Konecranes- teollisuusnosturituotteet, Eurooppa
Sähköposti: markku.saarinen@konecranes.com tai puhelin +358 20 427 3550 

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdepäällikkö, Konecranes
Sähköposti: Miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).