You are here

Konecranes sai 10 RTG-nosturin jatkotilauksen GPA:lta

Konecranes toimittaa kymmenen täysin sähköistä kumipyöräkonttinosturia (Rubber Tired Gantry, RTG) Georgia Ports Authoritylle Yhdysvaltoihin. RTG-nosturit tulevat Garden City Terminal -terminaaliin Savannahin satamaan. Kesälle 2016 aikataulutetun toimituksen jälkeen Savannahin satamassa on käytössä yhteensä 146 Konecranes RTG-nosturia.

"Tilaus vie meitä askeleen lähemmäs tavoitettamme; sitä, että kaikki Savannahin sataman RTG-nosturit toimivat sähköllä," sanoo Curtis Foltz, Executive Director, GPA. "Päästöjen vähentäminen ja sataman ympäristön suojeleminen ovat tärkeä osa pitkän tähtäimen tavoitettamme. Samalla pyrimme parantamaan sataman tehokkuutta ja kasvattamaan liiketoimintaamme. Konecranes on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme tavoitteidemme saavuttamisessa."

"On ilo olla näin tärkeässä roolissa GPA:n jatkuvassa kehityksessä," kertoo Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, satamanosturit, Konecranes. "Toimitamme GPA:lle luotettavat ja ympäristötehokkaat kontinkäsittelylaitteet, jotka pitävät sataman tuottavuuden korkealla tasolla."

Konecranes RTG -nosturit ovat suorituskykyisiä, 16-pyöräisiä nostureita, joiden nostokapasiteetti on 41 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja niiden jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Täysin sähkötoimisissa nostureissa on virtakiskojärjestelmä. Nostureissa on myös Konecranes Active Load Control -järjestelmä, joka ehkäisee konttien heilumista ja parantaa käsittelyprosessia. Nostureissa on DGPS Autosteering -ominaisuus, joka pitää nosturin esiohjelmoidulla, suoralla ajoväylällä. Nostureissa on lisäksi Konecranes TRUCONNECT®-etävalvontajärjestelmä.

Savannahin satamassa on kaksi modernia syvänveden terminaalia: Garden City Terminal ja Ocean Terminal. Näistä Garden City Terminal on omassa luokassaan Pohjois-Amerikan suurin yksittäinen konttiterminaali. Terminaalit ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka korkeat standardit GPA asettaa tehokkuudelle ja tuottavuudelle. Vuonna 2013 Savannahin satamassa käsiteltiin kahdeksan prosenttia Yhdysvaltojen konttirahtivolyymistä ja 10,9 prosenttia koko Yhdysvaltojen konttiviennistä.

Lisätiedot:
Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, satamanosturit
Sähköposti tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2662

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Kuvateksti:
Sähköiset Konecranes RTG -nosturit, joissa on virtakiskojärjestelmä. Savannahin satama, Georgia, Yhdysvallat.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).