You are here

Konecranes sai yhdeksän RTG-nosturin lisätilauksen Houstonin satamaan

Yhdysvaltalainen Port of Houston Authority (PHA) tilasi helmikuussa 2015 yhdeksän Konecranes-kumipyöräkonttinosturia (Rubber Tired Gantry, RTG). Nosturit toimitetaan PHA:n Bayport Container Terminal -terminaaliin vuoden 2016 puolivälissä. Tilauksen toimittamisen jälkeen PHA:lla on käytössään yhteensä 69 Konecranes RTG -nosturia.

Houstonin satama on Meksikonlahden suurin konttisatama. PHA vastaa kahdeksan rahtiterminaalin ja yhden risteilyaluksille tarkoitetun terminaalin toiminnasta Houston Ship Channel -kanavan varrella, ja vuonna 2014 sen terminaaleissa käsiteltiin yli 37 miljoonaa tonnia rahtia. Konecranes toimitti satamaan ensimmäiset RTG-nosturit vuonna 2003.

Nyt tilatut yhdeksän Konecranes RTG -nosturia ovat tehokkaita, 16-pyöräisiä nostureita, joiden nostokapasiteetti on 40 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekäin, ja niiden jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nosturit toimivat ensisijaisesti Tier 4f -dieselgeneraattorilla, jossa on Konecranes Diesel Fuel Saver -polttoaineen säästötoiminto sekä diesel-varavoimajärjestelmä.

Nosturit on lisäksi varustettu Active Load Control -järjestelmällä, joka ehkäisee konttien heilumista ja parantaa merkittävästi konttien käsittelyä. Älykkäämpi ohjaamo, LED-valot ja laseriin perustuva konttien törmäyksenestojärjestelmä kuuluvat myös näiden tehokkaiden nostureiden ominaisuuksiin.

”Olemme iloisia saadessamme toimittaa nämä huippumodernit RTG-nosturit Houstonin satamaan”, sanoo Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, Konecranes/satamanosturit.

Bayport Terminal -terminaalin ensimmäinen vaihe avattiin tammikuussa 2007, ja nykyisin se on Meksikonlahden modernein ja ympäristöystävällisin konttiterminaali. Valmistumisensa jälkeen huippulmodernissa terminaalissa on satamapaikat yhteensä seitsemälle rahtilaivalle, ja terminaalin vuosikapasiteetti on 2,3 miljoonaa TEU:ta.

Lisätietoja:
Lehdistö
Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, satamanosturit, Konecranes
Sähköposti jussi.suhonen@konecranes.com tai puh. +1 281 582 3307

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus : KCR1V).