You are here

Konecranes-teollisuusnostureiden läpimurto jätteistä energiaa tuottavaan laitokseen Singaporessa

Konecranes on äskettäin saanut tilauksen Hyundai Engineering & Construction Co Ltd:ltä ja Hyundai Engineering Co Ltd:ltä, jotka rakentavat yhdessä Sembcorp Industriesin kanssa jätteistä energiaa tuottavan laitoksen Singaporeen. Tilaus sisältää erityyppisiä teollisuusnostureita, jotka toimitetaan rakenteilla olevaan jätteenkäsittelylaitokseen kesäkuussa 2015. Uuden laitoksen on tarkoitus valmistua vuonna 2016. Tilaus kirjattiin vuoden 2014 neljännelle vuosineljännekselle.

Energian tuottaminen jätteistä tarjoaa kasvupotentiaalia eri markkinoilla ympäri maailmaa. Kun väestömäärät kasvavat ja elintaso nousee monissa maissa, energian tarve kasvaa ja yhdyskunta- ja teollisuusjätteen käsittelystä tulee ympäristön kannalta yhä tärkeämpi tekijä. Jätteistä energiaa tuottavat laitokset vastaavat kumpaankin tarpeeseen.

Konecranes-nosturit tukevat mainiosti uusien jätteistä energiaa tuottavien laitosten kehittämistä. Nyt saatu Sembcorp-tilaus käsittää kaksi jätteenkäsittelynosturia, kaksi tuhkankäsittelynosturia, seitsemän CXT-nosturia, kuusi CXT-monorailnostinta ja 12 käsikäyttöistä ketjunostinta. Jätteen- ja tuhkankäsittelynostureiden sujuvan ja optimaalisen toiminnan takaavat monet älytoiminnot, kuten heilunnanesto, TRUCONNECT® Etävalvonta, maaliinajo ja shokkikuormanesto.

”Nostureilla on ratkaiseva rooli moderneissa jätteenpolttolaitoksissa, joissa noudatetaan tiukkoja ympäristömääräyksiä”, sanoo T K Mak, General Manager, Industrial Cranes, South East Asia. ”On tärkeää, että materiaalinkäsittelyjärjestelmä toimii jatkuvasti täydellä teholla ja mahdollisimman lyhyin seisokein. Meidän älytoiminnoilla varustetut nosturimme takaavat tämän.”

Sembcorp Industries on johtava energia-, vesi- ja merialan konserni, jolla on toimintaa maailmanlaajuisesti kaikissa kuudessa maanosassa. Jurong Islandilla petrokemian teollisuuden keskittymässä sijaitseva uusi tehdas tuottaa tunnissa 140 tonnia energiaa prosessihöyrynä polttaen päivittäin noin 1 000 tonnia sekä teollista että kaupallista jätettä. Tämä on noin 14 prosenttia Singaporessa päivittäin poltettavan jätteen kokonaismäärästä. Sembcorpin voimala käyttää höyryn tuottamisen polttoaineena jätettä fossiilisten polttoaineiden sijaan. Näin se tarjoaa Jurong Islandin teollisuudelle kestävän ja taloudellisen energianlähteen.

Lisätietoja:
Lehdistö
Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Konecranes
Sähköposti: mikael.wegmuller@konecranes.com tai puh. 020 427 2008

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. 020 427 2050
 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).