You are here

Konecranes toimittaa 16 RTG-nosturia APM Terminalsille

Konecranes on saanut APM Terminalsilta merkittävän kumipyöräkonttinostureiden ((Rubber Tired Gantry, RTG) tilauksen. Tilaus sisältää kaksi toimitusta. 12 RTG-nosturia toimitetaan APMT Algecirasille Espanjaan. Neljä RTG-nosturia toimitetaan APMT Apapalle Lagosiin, Nigeriaan. Tilaus on kirjattu vuoden 2014 neljännelle vuosineljännekselle.

APMT Algecirasille toimitettavat nosturit ovat tehokkaita 16-pyöräisiä RTG-nostureita, joiden nostokapasiteetti on 41 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain.

Nosturit on varustettu aktiivisella Konecranes-kuormanhallintajärjestelmällä, joka estää kontin heilumisen ja parantaa merkittävästi kontinkäsittelyn suorituskykyä. DGPS-automaattiohjaus pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena. Nostureissa on myös järjestelmä, joka estää konttipinoon törmäämisen ja Konecranes TRUCONNECT® Etävalvonta.

Nosturit toimitetaan vuoden 2015 lopussa ja 2016 alussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta.

”Olemme erittäin iloisia APM Terminalsin tilauksesta. Se on läpimurto Euroopassa ja merkki siitä, että APMT luottaa teknologiaamme ja kykyymme huoltaa nostureita. Aiomme olla luottamuksen arvoisia”, sanoo Ville Hoppu, myyntipäällikkö, Konecranes satamanosturit. 

Neljä nosturia Lagosiin

Konecranes toimittaa myös neljä RTG-nosturia APMT Apapalle Lagosiin, Nigeriaan. Tämä on jatkotilaus, jonka toimituksen jälkeen Apapalla on 14 Konecranes RTG -nosturia. Kaikki 14 nosturia ovat 16-pyöräisiä RTG-nostureita, jotka on varustettu järjestelmällä, joka estää konttipinoon törmäämisen, polttoaineen säästötoiminnolla, DGPS-automaattiohjauksella ja nosturin hallintajärjestelmällä. Nostureiden nostokapasiteetti on 41 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi seitsemän konttia rinnakkain. Nostureissa on Konecranes TRUCONNECT® Etävalvontajärjestelmä.

”APMT Apapan jatkotilaus osoittaa, että RTG-nosturimme ovat erittäin tehokkaita ja luotettavia nostureita, joiden varaan APM Terminals rakentaa Nigerian-liiketoimintaansa”, sanoo Antoine Bosquet, myyntijohtaja (IMEA), Konecranes satamanosturit. 

Lisätietoja
Lehdistö
(Algeciras)
Ville Hoppu, myyntipäällikkö Konecranes/satamanosturit
Sähköposti: ville.hoppu@konecranes.com tai puhelin 020 427 2655

(Apapa)
Antoine Bosquet, myyntijohtaja (IMEA) Konecranes/satamanosturit Sähköposti: antoine.bosquet@konecranes.com tai
puhelin 020 427 2747

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2050
 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).