You are here

Konecranes tuo markkinoille UNITON-siltanosturin

Konecranes on hyödyntänyt yli 80 vuoden kokemustaan prosessiteollisuuteen tarkoitettujen siltanostureiden valmistamisesta esitellessään UNITON-nosturin. Se on uusi raskaan käytön nosturi, joka soveltuu laajasti erilaisiin teollisuussovelluksiin. Modulaarisen rakenteen ja joustavien vaunukonfiguraatioiden ansiosta UNITON voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaiseksi.

”Olemme kuunnelleet tarkkaan asiakkaitamme. UNITON voidaan sovittaa vastaamaan juuri heidän tarpeitaan”, kertoo Marko Tulokas, johtaja, Tuotteet ja sovellukset, teollisuusnosturit. ”UNITON tarjoaa hyvin kilpailukykyisen, raskaaseen käyttöön soveltuvan ratkaisun, jossa ei tingitä laadusta.”

Helposti huollettava nostovaunu
Nostovaunun avoin rakenne mahdollistaa käyttäjälle laitteen helpon kunnossapidon. UNITON-nosturin modulaarinen ja yksinkertainen rakenne helpottavat kunnossapitoa. UNITON-nostureita on saatavilla monilla kuorma- ja käyttöluokkavaihtoehdoilla sekä eri nostonopeuksilla ja -korkeuksilla. Nostokapasiteetti voidaan valita 6,3 tonnista 160 tonniin yhdellä vaunulla ja jopa 320 tonniin kahdella vaunulla.

Laaja valikoima ohjausvaihtoehtoja
Nosturin ohjauslaite voidaan valita laajasta valikoimasta riippuohjaimia ja radio-ohjaimia, joilla täytetään sovelluksen ja käyttäjän asettamat vaatimukset. UNITON-nostureihin saa myös erilaisia ohjaamoita. Valikoima ulottuu kustannustehokkaista avo-ohjaamoista, joissa nosturia operoidaan radio-ohjauksella, aina edistykselliseen, ilmastoituun ohjaamoon, jossa ohjaimet ovat integroituina käyttäjän istuimeen.

Laajennettu nopeusalue
UNITON-nosturin taajuusmuuttajakäyttöjen ja kuormitusiskujen eston avulla kuorma nousee pehmeästi, mikä osaltaan vähentää mekaanisten osien kulumista. Valinnaisina lisätoimintoina ovat tarjolla laajennetut ESR- tai ESR+ -nopeusalueet, jotka mahdollistavat suuremmat nosto- ja laskunopeudet, kun käsiteltävät kuormat ovat nimelliskuormaa pienemmät. Tämän ominaisuuden myötä UNITON-nosturilla saavutetaan pienemmät käyttökustannukset kokonaissuorituskyvystä tinkimättä.

Rakennettu asiakkaan olosuhteisiin
Konecranes suunnittelee ja rakentaa jokaisen UNITON-nosturin ottaen huomioon asiakkaan sovelluksen ja toimintaympäristön. Siten jo nosturin suunnittelussa ennakoidaan esimerkiksi tulevan toimintaympäristön lämpötila, kosteus ja mahdolliset korroosiota aiheuttavat tekijät, mikä omalta osaltaan pidentää nosturin käyttöikää ja estää komponenttien ennenaikaisesta vanhenemisesta johtuvia rikkoutumisia.

”Haluamme UNITON-nosturilla tarjota asiakkaillemme nosturiratkaisun, joka vastaa heidän tarpeisiinsa aina hankinnasta varsinaiseen käyttöön. Näin laatu, luotettavuus, turvallisuus sekä käytön helppous ovat tasolla, jota Konecranes-konsernilta odotetaan”, kertoo Tulokas.

UNITON on ensimmäisenä esitelty Pohjois-Amerikassa ja valituissa Aasian maissa. Tarkoituksena on esitellä UNITON lähitulevaisuudessa myös muissa maissa.

Lisätietoja:
Lehdistö
Marko Tulokas, johtaja, Tuotteet ja sovellukset, teollisuusnosturit marko.tulokas@konecranes.com tai puhelinnumero +358 40 745 8882

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin +358 20 427 2050

Lisätietoa UNITON-nosturista löytyy www-sivulta uniton.konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja se palvelee monenlaisia asiakkaita, kuten valmistus- ja prosessiteollisuutta, laivanrakennusteollisuutta ja satamia. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernin 600 toimipaikassa 48 maassa työskentelee 11 900 työntekijää. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).