You are here

Euroports Rauma tilaa älykkäitä Konecranes-trukkeja

Konecranes Lift Trucks sai Euroports Raumalta maaliskuun lopussa viiden haarukkatrukin tilauksen. Trukkien nostokapasiteetit ovat 10 ja 16 tonnia. Trukit toimitetaan TRUCONNECT® Etävalvonnalla varustettuina elokuussa 2016.

Satama on ollut Konecranes-asiakas vuodesta 1996. Nyt tehdyn neljän 16 tonnin trukin ja yhden 10 tonnin trukin tilauksen myötä satamalla on käytössään 57 trukkia. Uudet laitteet lisäävät sataman mainetta erityisesti sellun ja paperin sekä puutavaran käsittelyn asiantuntijana. Satama on Suomen suurin paperin vientisatama. Sillä on joukko paperin turvalliseen ja hellävaraiseen käsittelyyn tarkoitettuja erikoislaitteita, joilla maksimoidaan tuottavuus ja minimoidaan rullille aiheutuvat vahingot.  

Patrik Starck, Regional Sales Director Europe of Konecranes Lift Trucks kommentoi: ”Rauma haluaa laitteisiinsa huippuluokan trukkiteknologiaa. Tilavalla OPTIMA-ohjaamolla ja TRUCONNECT®-järjestelmällä varustettu uusi C-mallimme täytti nämä vaatimukset ja oli merkittävä tekijä kaupan onnistumiselle. Olemme ylpeitä siitä, että Raumalla luotetaan laitteisiimme ja teknologiaamme.” TRUCONNECT on Konecranes-etävalvontapalvelu.

Petri Viinikkala, kalustopäällikkö, Euroports Rauma, sanoo: ”TRUCONNECT Etäpalvelu antaa meille koko ajan selkeän ja tarkan kuvan trukkien käytöstä ja toiminnasta, missä tahansa ne ovatkaan. Voimme ennakoida mahdolliset ongelmat sekä parantaa merkittävästi kalustomme käyttöaikaa ja tehokkuutta.”  

Rauman satama

Suomen länsirannikolla sijaitseva Rauma on tunnettu paperi- ja meriteollisuudestaan. Rauman satama on maan viidenneksi suurin, ja siellä käsitellään vuosittain noin kuusi miljoonaa tonnia rahtia. Satamassa on 20 satamapaikkaa, ja se tarjoaa monipuoliset palvelut tuonti-, vienti- ja kauttakulkuliikenteelle. Sataman suojainen sijainti takaa ihanteelliset olosuhteet niin meri- kuin maaliikenteelle. Satamaan johtava uusi tie mahdollistaa nopean pääsyn maan moottoritieverkostoon. Rauman ja Kokemäen välinen rautatieyhteys on osa Suomen rataverkostoa, ja sen kautta kulkee vuosittain noin kolme miljoonaa tonnia rahtia. Lisäksi Raumalta on säännölliset reittiyhteydet useisiin muihin Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian satamiin.

Lisätietoja:
Rebecca Nielsen, Marketing & Communication Manager, Lift Trucks
Sähköposti: rebecca.nielsen@konecranes.com tai puh. +46 725173501

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti:
miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin +358 20 427 2050

 

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).