You are here

Konecranes esitteli uuden staattisen punnitusjärjestelmän TOC Europe -messuilla

Konecranes Trukit -liiketoimintayksikkö julkisti tällä viikolla täysin uudenlaisen konttien punnitusjärjestelmän TOC Europe -messuilla Saksassa. Trukit-liiketoimintayksikkö kehittää jatkuvasti älykkäitä verkkoon kytkettyjä trukkejaan vastatakseen asiakkaisen tarpeisiin. Konttiteollisuudessa ollaan ottamassa käyttöön SOLAS-punnitusmääräykset. Konecranes-punnitusjärjestelmä antaa kontin kokonaispainon ±1 prosentin tarkkuudella, joten se vastaa asiakkaiden tarpeisiin.

”Meille on erittäin tärkeää kehittää tuotteitamme tulevia tarpeita silmällä pitäen ja pysyä koko ajan mukana alan kehityksessä. On hienoa, että asiakkaille kehittämämme ratkaisu saa ensiesittelynsä TOC Europen kaltaisessa merkittävässä tapahtumassa”, toteaa Lars Fredin, Johtaja, Trukit-liiketoimintayksikkö.

Messuilla esiteltävä staattinen punnitusjärjestelmä tulee tarpeeseen, sillä määräys kontin vahvistetun kokonaispainon ilmoittamisesta astuu voimaan 1. heinäkuuta 2016. IMO/SOLAS-yleissopimuksen lukuun VI tehdyn muutoksen voimaantulon myötä kontti voidaan lastata laivaan vasta, kun kontin vahvistettu kokonaispaino on ilmoitettu. Muutos vaikuttaa laivaajien, huolitsijoiden ja tietysti terminaalioperaattorien toimintaan.

Konecranes staattinen punnitusjärjestelmä (Konecranes Static Weighing System) voidaan jälkiasentaa jo käytössä oleviin laitteisiin. Sen avulla konttikurottaja voi punnita kontin ± 1 prosentin tarkkuudella alle viidessä sekunnissa. Täysin sulautetussa punnitusratkaisussa tiedot voidaan siirtää helposti ja turvallisesti asiakkaan TOS/TMS- tai ERP-järjestelmään pilvipalvelun kautta. Kontin vahvistetun kokonaispainon lisäksi punnitusjärjestelmä ilmoittaa kontin tunnistenumeron, päiväyksen, aikaleiman sekä painon vahvistamisesta vastaavan henkilön tiedot.

Staattinen punnitusjärjestelmä voidaan yhdistää Konecranes TRUCONNECT®-etäpalveluun, jolloin käyttöön saadaan myös esimerkiksi VGM-raportit ja -ilmoitukset sekä muut TRUCONNECT-palvelut. TRUCONNECT-etävalvontajärjestelmä auttaa asiakkaita tekemään päätöksiä trukkien todellisten käyttötietojen perusteella. Tämä parantaa trukkien tuottavuutta, käyttöaikaa, kustannustehokkuutta ja kestävyyttä.

Tutustu trukki-innovaatioihimme tarkemmin Trukit- ja Satamalaitteet-liiketoimintayksikköjen yhteisellä messuosastolla C54.

Lisätietoja:
Rebecca Nielsen, Marketing & Communication Manager, Konecranes Lift Trucks
Sähköposti: Rebecca.nielsen@konecranes.com tai puh. +46725173501

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 600 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).