You are here

Konecranes sai suuren nosturitilauksen Siemensin Wind Power and Renewables -divisioonalta

Konecranes sai toukokuussa 2016 suuren tilauksen Siemensin Wind Power & Renewables -divisioonalta Saksasta. Tilaus sisältää 18 teollisuusnosturia ja yhden pukkinosturin. Nosturit toimitetaan kesällä 2017. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta.

”Olemme iloisia voidessamme toimittaa nostureita Siemensin Wind Power & Renewables -divisioonan uudelle konehuoneita valmistavalle tehtaalle Cuxhaveniin Saksaan”, sanoo Markku Saarinen, johtaja, Konecranes-teollisuusnosturituotteet, Eurooppa. ”Nostureissa on uusinta teknologiaa, joka auttaa asiakkaitamme parantamaan toimintojensa turvallisuutta ja tehostamaan tuotantoaan. Tämä tilaus on hyvä alku jatkuvalle yhteistyöllemme.”

Tilattujen nostureiden nostokapasiteetti on 20–500 tonnia. Niitä käytetään kokoonpanotehtävissä uudella Cuxhavenin tehtaalla Saksassa. Teollisuusnostureissa on käyttöturvallisuutta parantava törmäyksenestojärjestelmä, ja niitä käytetään tehtaan eri pisteissä.

Siemens investoi noin 200 miljoonaa euroa ensimmäiseen offshore-tuuliturbiinien komponentteja valmistavaan tehtaaseensa Saksassa. Tehtaassa valmistetaan konehuoneita yhtiön uuden sukupolven offshore-tuuliturbiineihin, ja investoinnin myötä syntyy jopa tuhat uutta työpaikkaa. Ensimmäisten komponenttien tuotanto alkaa vuoden 2017 puolivälissä.

Lisätietoja:
Lehdistö
Markku Saarinen, johtaja, teollisuusnosturituotteet, Eurooppa, Konecranes
Sähköposti: markku.saarinen@konecranes.com tai puh. +358 40 562 6323

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti:
miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 900 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).