You are here

Konecranes toimittaa 12 kumipyöräkonttinosturia (RTG) South Carolina Ports Authoritylle Yhdysvaltoihin

Konecranes on saanut heinäkuussa 12 RTG-nosturin tilauksen South Carolina Ports Authorityltä (SCPA) Yhdysvalloista. Yritys toimii Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. Nosturit toimitetaan SCPA:n Charlestonin satamassa sijaitsevaan Wando Welch -terminaaliin alkusyksystä 2017. Kun 12 uutta RTG-nosturia ovat käytössä, SCPA:lla on yhteensä 53 Konecranes RTG -nosturia.

South Carolina Ports Authority (SCPA) omistaa ja hallinnoi julkisia satamapalveluja Charlestonissa ja Greerissä Etelä-Carolinassa.

”Tämä on vuodesta 1998 alkaen viides Konecranes RTG-nosturitilauksemme”, sanoo Stevenson Kemp Jr., Director, Terminal Operations. ”Tilaamme Konecranes-nostureita, sillä Konecranes RTG -nosturit ovat osoittautuneet parhaiksi sekä rakenteeltaan, toimintaominaisuuksiltaan ja pitkän ajanjakson huollettavuudeltaan. Myös paikallinen Konecranes-huolto ja tekninen tuki on erinomaista. Haluamme entisestään vahvistaa tiivistä yhteistyötämme yrityksen kanssa.”

”Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä South Carolina Port Authorityn kanssa. Olen iloinen tästä merkittävästä tilauksesta, joka osoittaa jatkuvaa luottamusta”, sanoo Jussi Suhonen, myyntijohtaja, satamanosturit, Konecranes, Amerikan alue. ”Pidämme huolta, että SCPA on kaikin puolin tyytyväinen näihin nostureihin.”  

Tilattujen RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nostureihin tulee Konecranes Active Load Control -järjestelmä, joka estää konttien heiluntaa, ja siten helpottaa konttien käsittelyä. Autosteering-ominaisuus pitää nosturin ennalta ohjelmoidulla kulkuradalla ja Truck Lift Prevention estää rekan tai trailerin nostamisen vahingossa kontin mukana. Nostureissa on myös sisäänrakennettu valmius erikoistoiminnoille; esimerkiksi Stack Collision Prevention -toiminto estää konttipinoon törmäämisen vaunun ja noston liikesuunnissa, ja Auto-truck Guiding on rekkojen automaattinen paikoitusjärjestelmä. Nämä voidaan ottaa käyttöön, jos nosturit tulevaisuudessa muunnetaan puoliautomaattisiksi.

Lisätietoja:
Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, satamanosturit, Konecranes
Sähköposti: tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puh. 020 427 2662

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: Miikka.kinnunen@konecranes.com tai puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).