You are here

Konecranes toimittaa Meyer Turun telakan uuden Goliath-nosturin

Konecranes toimittaa Meyer Turku Oy:lle uuden 1 200 tonnin Goliath-nosturin. Konecranes vastaa nosturin suunnittelusta, tarkkuuskomponenteista, sähköasennuksista, automaatiojärjestelmistä ja rakennekomponenteista, kun taas Meyer Turku rakentaa nosturin pääkannatinpuomin omissa tuotantotiloissaan. Uusi nosturi otetaan käyttöön toukokuussa 2018. Sopimukseen sisältyy myös Turun telakan nykyisen 600 tonnin nosturin modernisointi, kunnossapito ja huolto-osat.

Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer näkee yli 35 miljoonan euron investoinnin hyvänä esimerkkinä järkevästä ja läheisestä suomalaisesta yhteistyöstä:

”Laajan investointiohjelmamme ensimmäinen vaihe toteutuu nosturin myötä. Uusi nosturi mahdollistaa teollisemman tuotantotavan ja lisää telakan tuotantotehoa. Uusi nosturi on myös luonteva jatke Konecranes-yhteistyölle, joka alkoi jo 1970-luvulla nykyisen 600 tonnin nosturin rakentamisella. Rakentamalla osan nosturista itse tasaamme myös omaa työkuormaamme.”

”Tämä on erittäin tärkeä tilaus suomalaiselle teollisuudelle”, sanoo Panu Routila, toimitusjohtaja, Konecranes. ”Ensinnäkin on mukava nähdä, että 40 vuotta sitten toimittamamme Goliath-nosturin elinkaari pitenee. On myös hienoa päästä toimittamaan täysin uusi, viimeisintä teknologiaa edustava ja itseasiassa Pohjoismaiden suurin pukkinosturi. Yhdessä nämä kaksi nosturia auttavat Meyer Turun pääsemään suurempiin tuotantolukuihin.”

Uusi 1 200 tonnin nosturi kolminkertaistaa yhdessä vanhan 600 tonnin nosturin kanssa Turun telakan päivittäisen nostokapasiteetin ja mahdollistaa isompien ja pidemmälle varusteltujen suurlohkojen rakentamisen ja nostamisen.

Uusi Konecranes-pukkinosturi varustellaan Konecranes TRUCONNECT® etävalvonnalla, jonka ansiosta Konecranes voi tarjota asiantuntemusta ja auttaa vähentämään suunnittelemattomien seisokkien kestoa – jopa kaikkein vaativimmissa olosuhteissa.

Lisätietoja:
Tapani Mylly
Viestintäpäällikkö
tapani.mylly@meyerturku.fi
Mobile: 050-560 2464
Puh: 010 670 6206
www.meyerturku.fi

Jussi Rautiainen
General Manager, STS and shipyard cranes, Konecranes
Jussi.rautiainen@konecranes.com
Puh: 040-761 4224
www.konecranes.com

Meyer Turku Oy:n  telakalla on 1 500 työntekijää ja se on erikoistunut erittäin vaativien, innovatiivisten ja ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Meyer Turku on yhdessä sisartelakoidensa, Papenburgissa sijaisevan Meyer Werftin ja Rostockissa olevan Neptun Werftin kanssa yksi maailman johtavista risteilyalusten rakentajista. Turussa on rakennettu menestyksellisesti laivoja vuodesta 1737 alkaen. Yhtiö rakentaa parhaillaan risteilyaluksia TUI Cruises  varustamolle sekä nopeaa autolauttaa Tallinkille. Yhtiön tilauskannassa on myös kaksi risteilylaivaa Costa Crociere -varustamolle.
Meyer Turun tytäryhtiöihin kuuluvat Piikkiössä sijaitseva hyttitehdas Piikkio Works Oy, Shipbuilding Completion Oy, joka tarjoaa ratkaisuja laivojen yleisiin tiloihin avaimet käteen  periaatteella sekä laivanrakennus- ja offshore-alan suunnitteluyritys ENG´nD Oy.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 900 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

Press images

Download high resolution image