You are here

Kanadalainen Halterm ostaa kolme Konecranes RTG -nosturia

Halifaxissa Kanadassa toimiva Halterm Container Terminal Limited on ostanut kolme Konecranes RTG -nosturia. Hankinnat ovat osa terminaalin kontti- ja kylmäkuljetusten kehittämiseen liittyvää investointiohjelmaa.

Haltermin terminaali sijaitsee vain tunnin matkan päässä isoympyräreitistä, ja se on lähimpänä Eurooppaa oleva konttiterminaali Pohjois-Amerikan itärannikolla. Halifaxin sataman suulla toimiva Halterm on itäisen Kanadan ainoa terminaali, jossa pystytään käsittelemään suurimpia, yli 10 000 TEU:n konttialuksia. Terminaalista on myös suora raideyhteys Torontoon, Montrealiin ja Yhdysvaltojen Keskilänteen. Uudet Konecranes RTG:t auttavat Haltermia käsittelemään käynnissä oleva konttipihan optimoinnin myötä lisääntyvän konttiliikenteen.

Vuoden 2018 aikana toimitettavat uudet Konecranes RTG -nosturit voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nostureihin tulee Konecranes Active Load Control
-järjestelmä, joka eliminoi konttien heiluntaa, ja siten lisää kontinkäsittelyn tuottavuutta. Lisäksi nostureissa on automaattiohjaus-toiminto, joka pitää ne esiohjelmoidulla, suoralla ajoväylällä. Uudet nosturit kasvattavat konttipihan kapasiteettia 40 prosentilla 160 000 TEU-yksikköön.

Jussi Suhonen, Amerikan alueen myyntijohtaja, Satamaratkaisut, Konecranes, sanoo: ”Halterm Container Terminal on ollut meille hyvä asiakas jo vuosia. Terminaalissa operoi jo neljä Konecranes RTG:tä ja kaksi Konecranes-konttikurottajaa. Konecranes-satamahuolto vastaa RTG-nostureiden huollosta, käyttölaitteiden päivittämisestä ja uusien toimintojen lisäämisestä. Olen iloinen, että olemme osaltamme voineet siivittää Haltermin kasvua, ja että menestyksekäs asiakassuhteemme jatkuu.”

Lisätietoja:
Lehdistö
Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: jussi.suhonen@konecranes.com
tai puhelin: +1 (281) 610 2576

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com
tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).