You are here

Konecranes esitteli uusia automaatioratkaisuja TOC Europe -messuilla

Konecranes esitteli kolme uutta automaatioteknologiaa tämän vuoden TOC Europe (The Terminal Operations Conference) -messuilla Amsterdamissa.

Ensimmäinen kolmesta uudesta automaatioratkaisusta on automatisoitu Konecranes Noell -konttilukki (A-STRAD) - ja Sprinter Carrier (A-SPRINTER) -järjestelmä. A-STRAD-järjestelmän ensimmäinen toimitussopimus, joka allekirjoitettiin vuoden 2016 lopussa, tehtiin uusiseelantilaisen Port of Aucklandin kanssa. Aucklandiin toimitetaan automatisoitu järjestelmä, johon sisältyy 27 uutta Konecranes Noell A-STRAD -lukkia. Sopimus sisältää TEAMS-laiteohjaus- ja hallintasysteemin, Navimatic® -navigaatiosysteemin sekä prosessiautomaatiosysteemin. Lisäksi 21 sataman nykyistä Konecranes Noell -konttilukkia päivitetään uuden A-STRAD-lukin tasolle.

Toinen uusi automaatioratkaisu liittyy automatisoituihin Konecranes Gottwald -vihivaunuihin (AGV) ja uuteen akkuteknologiaan. Julkistettu lithium-ion-akku keventää liikuteltavaa kuormaa, latautuu nopeasti ja tehostaa asiakkaan toimintaa.

Kolmas messuilla julkaistu uusi automaatioratkaisu liittyy yhteistyöhön arvostetun terminaalitraktori- ja erikoisajoneuvotoimittaja Terbergin kanssa. Konecranes voi nyt tarjota asiakkailleen automatisoidun terminaalitraktori-järjestelmän (Automated Terminal Tractors, A-TT), johon Terberg toimittaa traktorit ja Konecranes automaatioteknologian, tarvittavat ohjelmistot ja integroinnin avaimet käteen -periaatteella.

Automatisoitu terminaalitraktorijärjestelmä täydentää Konecranesin tarjonnan konttiterminaalin laiturin ja konttikentän välillä: A-TT-järjestelmän lisäksi Konecranes voi tarjota asiakkaalleen automatisoituja vihivaunuja (AGV) tai automaattisen A-STRAD- ja A-SPRINTERs -järjestelmän. 

Lisätietoja:

Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, Senior Vice President, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2662

Ralf Konnerth, Director, Automated Horizontal Transport, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: ralf.konnerth@konecranes.com tai puhelin +49 17 3513 1445

Sijoittajat ja Analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2050

Konecranes
Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 17 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Content bottom