You are here

Konecranes on saanut BOXHUNTER-konttinosturitilauksen Paraguaysta

Konecranes ja etelä-amerikkalainen Terport S.A. (Terminales Portuarias S.A.) Paraguaysta ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden BOXHUNTER-konttinosturin toimittamisesta vuoden 2018 alussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta.

BOXHUNTER-konttinosturit toimitetaan Terport S.A:n konttiterminaaliin, joka sijaitsee San Antoniossa Asunciónin kaupungin laitamilla. Se on Paraguayn ensimmäinen terminaali, jossa otetaan käyttöön RTG-nostureita. Terminaali käsittelee Paraguay-joen konttiliikennettä ja tarjoaa monenlaisia palveluja maahantuojille, vientitoimintaan, linjaoperaattoreille sekä syöttö- ja erikoisrahtiliikenteen harjoittajille.

”BOXHUNTER on ihanteellinen RTG-nosturi tämän kaltaisen monitoimiterminaalin erilaisiin tarpeisiin”, sanoo Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue.”Nosturin käyttäjän on kyettävä hyppäämään nosturiin nopeasti, siirtämään kontti lennosta ja hyppäämään taas ulos muihin tehtäviin. BOXHUNTER-nosturien avulla Terport voi käsitellä isomman määrän konttiliikennettä joustavasti samassa tilassa.”

BOXHUNTER-konttinostureita on helppo oppia käyttämään ja ajamaan. Nosturin käyttäjä istuu ergonomisessa pystyasennossa ohjaamossa, joka sijaitsee rekkakaistan vieressä. Hän voi kiivetä ohjaamoon ja ulos parissa sekunnissa ja pystyy seuraamaan konttiliikennettä alhaalta käsin. Nosturin käyttäjällä on ajon aikana erinomainen näkyvyys joka suuntaan BOXHUNTER-konttinosturin edistyksellisen video- ja laserteknologian ansiosta.

Tilatut BOXHUNTER-konttinosturit voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi seitsemän konttia rinnakkain. Niiden nostokapasiteetti on 40,6 tonnia. Ne ovat täysin sähkötoimisia ja saavat virtansa kuituoptiikalla varustetusta kaapelikelasta. Nostureissa on GPS-ohjaus, joka pitää nosturin ennalta ohjelmoidulla kulkuradalla. Kauppaan kuuluu vakiovarusteena myös tekninen TRUCONNECT-etätuki.

Tarkempia tietoja BOXHUNTER-konttinosturista löydät osoitteesta http://boxhunter.konecranes.com/en.

Lisätietoja:

Lehdistö
Juha Rantala, tuotepäällikkö, satamanosturit, Konecranes
Sähköposti: juha.rantala@konecranes.com
tai puhelin +358 40 1731160

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: Miikka.kinnunen@konecranes.com
tai puhelin +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com.

Konecranes
Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Yrityksellä on 18 000 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).