You are here

Konecranes toimittaa ensimmäiset Konecranes-jätteenkäsittelynosturit Intiaan

Konecranes sai lokakuussa 2017 kahden puoliautomaattisen jätteenkäsittelynosturin (WTE) ja yhden sähkötoimisen siltanosturin (EOT) tilauksen Intiassa Bengalurussa toimivalta Greenesol Power Systems Pvt. Ltd. (GPSPL) -yritykseltä. Tämä on ensimmäinen Konecranes WTE -nosturitoimitus Intiaan. Nosturit toimitetaan Hyderabadissa sijaitsevaan 20 megawatin jätteenpolttolaitokseen kesäkuussa 2018. Laitoksen loppukäyttäjä on Ramky Group -yritykseen kuuluva Hyderabad Integrated MSW Ltd.

”Olemme todella innoissamme tilauksesta”, sanoo Joseph Botros, Director and Head of Waste-to-Energy industry, Konecranes. ”Tämä on ensimmäinen Konecranes-jätteenkäsittelynosturitoimitus Intiaan. Nosturit menevät jätteenpolttolaitokselle, jossa käsitellään maan suurimpiin kuuluvan kaupungin jätteitä. Uskomme laajan kokemuksemme ja edistyksellisen nostoteknologiamme tuovan lisää luotettavuutta ja tuottavuutta asiakkaan tuotantoprosessiin, jossa nosturit operoivat 24/7.”

“Onnittelut! Olemme todella tyytyväisiä voidessamme tehdä Konecranesin kanssa yhteistyötä tässä meille tärkeässä projektissa, jossa WTE-nostureiden rooli on tehtaan sujuvassa toiminnassa todella kriittinen. Olemme varmoja, että Konecranesin vuosikymmenien mittainen, maailmanlaajuinen WTE-kokemus takaa meille sovitussa ajassa luotettavan ja laadukkaan tuotteen, joka varmistaa projektimme onnistumisen”, sanoo Ramesh Kumar, VP Operations, Greenesol Power Systems Pvt. Ltd.

Nyt tilatut kaksi puoliautomaattista jätteenkäsittelynosturia ovat kaksipalkkisia EOT-nostureita. Niiden nostokapasiteetti on 12 tonnia, jänneväli 29,25 metriä ja sähköhydraulisen kahmarin tilavuus 8 kuutiota. Päivittäin käsitellään 1 200 tonnia jätettä. Nostureita käytetään kiinteän yhdyskuntajätteen kasaamiseen jätebunkkeriin sekä jätteen sekoittamiseen ja syöttämiseen kattilasiiloon. Tilaukseen kuuluvaa EOT-nosturia käytetään lähinnä polttolaitoksen turbiinin ja generaattorin kunnossapidossa.

Nostureissa on Konecranes MUI (Main User Interface) -pääkäyttöliittymä, joka on nykyään vakiona Konecranes WTE-automaatioratkaisuissa. Muita turvallisuutta ja tuottavuutta parantavia ominaisuuksia ovat heilunnanesto, löysän köyden esto, shokkikuormanesto, nosturin suoja-alueet sekä DynAReg- regeneratiiviseen jarrutukseen.

Greenesol Power Systems Pvt Ltd (GPSPL) on kokonaisvaltainen voimalaitostoimittaja. Yhtiö sai alkunsa vuonna 2003 yhteistyösopimuksesta kiinalaisen turbiinimoottoreiden uranuurtajan ja markkinajohtajan M/s. Hangzhou Steam Turbine Companyn (HTC) kanssa. CPSPL on erityisesti 3 MW – 150 MW:n voimalaitosten suunnittelun, hankinnan, toimituksen, pystytyksen ja käyttöönoton asiantuntija. GPSPL on tähän mennessä perustanut voimalaitoksia useille eri sektoreille, esimerkiksi sokeri-, biomassa-, sementti-, teräs-, kemikaali- ja WTE-tuotantoon sekä yksityisille energiantuottajille. Intian lisäksi myös muualla maailmassa sijaitsevat voimalaitokset tuottavat yhteensä noin 4000 MW:ia.

Lisätietoja:
Lehdistö

Joseph Botros, Director and Head of Waste To Energy Industry, Konecranes
Sähköposti: joseph.botros@konecranes.com tai puhelin: +1 (514) 979-2877

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja,
Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).